UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойових втрат ЗСУ у фронтовій зоні за минулу добу не було - Мотузяник

У напрямку Маріуполя противник порушував режим "тиші" в Красногорівці, Мар'їнці і Старогнатовці.

За минулу добу у зоні проведення АТО убитих або поранених серед українських військових немає. Про це повідомив прес-секретар Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Раніше прес-центр штабу АТО заявив про 36 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків за останню добу. За словами Олександра Мотузяника, на луганському напрямку зберігався спокій, обстріли тривали переважно на донецькому напрямку, найбільше - в районі Світлодарської дуги.

Крім того, напруженою залишається ситуація біля Донецького аеропорту, додав Мотузяник.

За його словами, бойовики порушували режим "тиші" у Зайцево.

"У районі Донецького аеропорту ситуація залишається незмінно напруженою: у Опитному противник обстріляв позиції сил АТО з використанням БМП, серія збройних провокацій з використанням стрілецької зброї і гранатометів різних систем пройшла по всьому фронту - від Авдіївки до с. Піски", - додав Мотузяник.

Також, за словами спікера АП, у напрямку Маріуполя противник порушив режим "тиші" в Красногорівці, Мар'їнці, Старогнатовці з використанням стрілецької зброї.

Читайте також: Ніхто з українських військових у зоні АТО цієї ночі не постраждав - штаб РНБО

Тристороння контактна група в Мінську 13 січня заявила про домовленості про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. З тих пір, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили один одного в порушенні режиму тиші".

Незважаючи на досягнуті 22 грудня учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НЗФ у зоні АТО тривають.