UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Джонсон залишається на посаді прем'єр-міністра Британії

Він отримав вотум довіри.

Консервативна партія британського парламенту під час таємного голосування не змогла оголосили вотум недовіри Борису Джонсону. Відповідно, він залишиться лідером партії та прем'єром-мінінстром Великої Британії. Про це повідомляє BBC.

За результатами голосування 211 депутатів (58,8%) висловили довіру чинному прем'єру Британії. Водночас, 148 (41,2%) підтримали відставку Джонсона.

Рішення означає, що протягом наступного року депутати-торі не зможуть ініціювати ще одне голосування за вотум недовіри політику.

Нагадаємо, що понад 50 депутатів від Консервативної партії закликали оголосити вотум недовіри прем'єр-міністру Британії Борису Джонсону

Питання щодо вотуму недовіри виникло через гнів частини консерваторів у зв'язку з доповіддю Сью Грей, яка розслідувала порушення правил карантину членами уряду на Даунінг-стріт у розпал пандемії Covid-19.

Читайте також: Глава МЗС Британії закликала депутатів не відправляти Джонсона у відставку

Велика Британія докладає інтенсивних зусиль до створення нового європейського альянсу, куди могли б увійти Польща, Естонія, Латвія, Литва, Україна, у перспективі — Туреччина. Новий альянс має становити собою систему політичних, економічних і військових відносин країн, котрих не задовольняють як надмірний контроль із боку Брюсселя, так і нерішучість Берліна у протидії агресивності Москви.

Детальніше про альянс України та Великої Британії читайте в статті Олексія Іжака «Наднова» Європа Бориса Джонсона: чи потрібна вона Україні? для читачів ZN.UA