UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики знову порушили перемир'я в Донбасі: з початку доби двічі обстріляли українські позиції на Луганському напрямку

Українські військові не відкривали вогонь.

З початку четверга Збройні формування Російської Федерації два рази обстріляли українські позиції на Луганському напрямку, бойових втрат немає, повідомляє Міністерство оборони України.

Наголошується, що поблизу Новотошковского противник застосував підствольний гранатомет і стрілецьку зброю. Крім того, неподалік Горіхово окупанти задіяли стрілецьке озброєння.

У відомстві підкреслили, що ворожі обстріли несли несистемний та провокаційний характер. Втрат серед воїнів ВСУ немає.

«Ситуація в районі проведення операції залишається стабільною і повністю контрольованою Об'єднаними силами. Збройні Сили завжди готові виконувати завдання щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої країни, захистити мир і спокій українців», – додали в Міноборони.

Читайте також: Перемир'я в Донбасі вигідне Путіну, його гра абсолютно свідома – Клімкін

Нагадаємо, з 00:01 понеділка, 27 липня, у районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходи передбачають заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню та інше.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення.

 Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.