UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики заявили, що не відкриють КПВВ в Щастя і Золотому через відсутність домовленостей

Питання відкриття КПВВ в Луганській області нібито не вирішено на зустрічі ТКГ у вівторок.

"Представник" бойовиків "ЛНР" Ольга Кобцева заявила, що окупаційна влада не буде відкривати дорожні коридори в Луганській області, так як питання відкриття пропуску через лінію розмежування в районі Щастя і Золотого не був узгоджений на зустрічі Тристоронньої контактної групи, передає РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За словами Кобцевої, на вчорашній відеоконференції гуманітарної групи окупанти виклали питання, вирішення яких необхідне для роботи КПВВ. Однак українська сторона нібито не надала свої варіанти.

"Тому за підсумками засідання відеоконференції ТКГ в особі ОБСЄ був констатований факт недосягнення домовленості щодо відкриття пунктів пропуску Луганськ-Щастя і Первомайськ-Золоте", - сказала Кобцева.

Читайте також: Україна виконала домовленості щодо КПВВ, таких же кроків чекаємо з боку РФ - Кравчук

За повідомленням Держприкордонслужби, сьогодні бойовики не пропускають громадян через КПВВ "Золоте" і "Щастя". У той же час в КПВВ "Новотроїцьке" і "Станиця Луганська" прикордонники оформили понад 200 осіб.

У вівторок, 10 листопада українська сторона відкрила для роботи КПВВ «Гнутове», «Мар'їнка, «Майорське», «Станиця Луганська», «Щастя», «Золоте». Бойовики людей не пропускали, повертаючи на українські КПВВ.