UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в Донбасі застосували міномети 82-го калібру та протитанкові гранатомети

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

У середу, 17 лютого, бойовики в Донбасі чотири рази порушили встановлений 27 липня 2020 року режим припинення вогню. Поранених та загиблих серед українських військових немає, повідомили в штабі Об'єднаних Сил у четвер, 28 лютого. 

Зазначається, що противник застосував міномети 82-го калібру, автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети. Так, постріли здійснювались неподалік Новомихайлівки та поблизу Славного.

Також збройні формування РФ відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Південного, а неподалік Шумів окупанти здійснили обстріл наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

"На обстріли зі сторони противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь", - відзвітували в штабі, уточнивши, що представників ОБСЄ вже попереджено про факти порушення режиму припинення вогню.

Від початку четверга, 18 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Читайте також: За добу українські сапери знешкодили понад 200 мін і снарядів у зоні ООС

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.