UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в Донбасі тричі порушили режим тиші, стріляли біля Водяного та Новолуганського

Російсько-окупаційні війська стріляли зі станкових протитанкових гранатометів, стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

Протягом неділі, 14 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму тиші. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у понеділок, 15 лютого. 

Зазначається, що бойовики стріляли біля Водяного, що на Приазов’ї, та Новоолександрівки. Російсько-окупаційні війська вели вогонь по наших позиціях зі станкових протитанкових гранатометів, стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

"Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь", - повідомили військові. 

Неподалік населеного пункту Новолуганське, під час переміщення на позиції, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Наразі обставини з’ясовуються.

Від початку понеділка, 15 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Читайте також: Протягом доби в Донбасі скоєно сім обстрілів позицій української армії

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.