UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в Донбасі сім разів за добу відкривали вогонь, боєць ЗСУ поранений

Український захисник був доставлений в госпіталь.

Один військовослужбовець Збройних сил України був поранений в п'ятницю в Донбасі в результаті обстрілу російськими найманцями позицій України.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Поранений боєць госпіталізований в госпіталь, зараз відчуває він себе задовільно.

Згідно з повідомленням штабу, з початку поточної доби російські найманці один раз порушили режим припинення вогню на Донбасі - в районі населеного пункту Майорське.

"Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає", - йдеться в повідомленні.

За добу зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку найманців, з яких 6 обстрілів і одне дистанційне мінування мінами ПОМ-2.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік селищ Піски і Водяне на Приазов'ї найманці відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівці загарбники обстрілювали позиції українських захисників з автоматичних станкових гранатометів.

Читайте також: Резніков заперечує можливість повномасштабної війни між Україною та Росією

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" недалеко від н.п. Луганське противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також в напрямку н.п. Зайцеве ворог зробив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

"Стосовно дій збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК", - підкреслили в штабі.

Раніше повідомлялося, що бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій в районі проведення операції Об'єднаних сил. Бойовики один раз порушили умови повного і всеосяжного перемир'я. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

По укріпленнях Збройних сил України поблизу Луганського в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти били з автоматичних станкових гранатометів.

Також повідомлялося, що в Запорізькій області з 7 по 16 квітня проходять позапланові збори 110-ї бригади територіальної оборони через загострення ситуації в Донбасі.

Позапланові збори під безпосереднім керівництвом офіцерів оперативного командування "Схід" Збройних сил України та Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.