UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в Донбасі один раз обстріляли позиції ООС з гранатомета

Українські військовослужбовці не відповідали вогнем на провокацію противника.

Проросійські бойовики в Донбасі 10 жовтня порушили режим припинення вогню.

Один ворожий обстріл був зафіксували поблизу Водяного в Донецькій області, повідомляє командування операції Об'єднаних сил.

Окупанти з підствольного гранатомета зробили неприцільний постріл в бік позицій українських військовослужбовців. В результаті цієї провокації бойовиків ніхто не постраждав.

"Ворожі постріли не уявляли загрозу життю і здоров'ю наших воїнів, тому у відповідь вогонь вони не відкривали. Українські воїни стійко виконують завдання за призначенням і продовжують надійно утримувати лінію нашої оборони", - йдеться в повідомленні штабу.

Читайте також: Наша стратегія не звинувачувати у всіх нещастях росіян - Єрмак

Раніше бойовики російсько-окупаційних формувань в черговий раз не пустили на окуповану територію патруль Спеціальної моніторингової групи ОБСЄ. Українські прикордонники безперешкодно пропускають спостерігачів через КПВВ «Станиця Луганська», але в Орлоя ті потрапити не можуть.

Нагадаємо, після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли позиції Об'єднаних сил. У п'ятницю, 9 жовтня противник один раз порушив режим припинення вогню. На ворожі провокації Збройні сили України не відповідали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.