UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики тричі обстріляли українські позиції в Донбасі, є втрати

У День Незалежності загинув один захисник України, ще двоє військових дістали поранення.

Російські найманці напередодні тричі обстріляли українські позиції в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Неподалік Новомихайлівки та Причепилівки бойовики гатили зі стрілецької зброї. Один захисник України загинув, ще двоє дістали поранення. Поранених військових ушпиталили у тяжкому та задовільному стані відповідно.

На Луганщині та Донеччині військовослужбовці ОС фіксували ворожий безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10», що летів із перетином лінії розмежування. Такі БПЛА в Україні не виробляються, бойовики отримують їх з Росії.

Українські військові дали гідну відповідь ворогу. Про всі факти порушення тиші окупантами українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ. Об’єднані сили  й надалі контролюють ситуацію в Донбасі.

Читайте також: День Незалежності в окупованому Донбасі - У небо здіймалися прапори України

У середині серпня бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріли в Донбасі. 11 серпня під вогнем ворожої артилерії опинилися не лише позиції ЗСУ, а й прифронтові села. Окупанти вбили місцевого мешканця, поранили українського військовослужбовця і залишили без електрики чотири села на Донеччині.

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш назвав причини нового загострення в Донбасі. На його думку, Росія створює негативне тло для майбутніх зустрічей президента України Володимира Зеленського із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом США Джо Байденом, а також готує електорат до внутрішньоросійських  виборів. Крім того, терор проти цивільних мешканців  є інструментом боротьби з невдоволенням діями російських окупантів.