UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли українських захисників біля Кримського, є поранені

Такі злочинні дії російських окупантів ще раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей.

Російські окупанти здійснили обстріли по позиціях ЗСУ біля Кримського, внаслідок чого поранення отримали двоє український військових. Про це повідомляє пресслужба ООС.

Зазначається, що обстріли велися з допомогою великокаліберних мінометів (120 калібр), автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали осколкові поранення. Евакуаційною технікою воїнів доставлено до військово-медичного закладу, де їм оперативно надано належну медичну допомогу. Стан здоров’я поранених задовільний", - повідомили в ООС.

Зараз на місці працюють керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України.

"Такі злочинні дії російських окупантів ще раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей. Підрозділи операції Об’єднаних сил, які обороняються, використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням РФ адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються", - додали в ООС.

Читайте також: Формат переговорів з Росією неефективний - представник Донбасу в ТКГ

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил РФ "Кавказ-2020", активна фаза яких відбудеться в кінці вересня, підвищують загрозу відновлення Росією широкомасштабних бойових дій проти України.

 Скібіцький також заявив, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.