UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли оборонців Лебединського з гранатометів різних систем

Бойових втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Російські найманці у понеділок, 7 червня, один раз порушили режим тиші на сході України, обстрілявши українські позиції поблизу Лебединського на Донеччині зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

«На обстріл противника українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає», - повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Українська сторона СЦКК оперативно поінформувала ОБСЄ про порушення режиму тиші російсько-окупаційними військами.

Тим часом піротехніки ДСНС продовжують проводити розмінування на сході України. Сьогодні піротехнічні розрахунки розмінували близько двох гектарів території і передали на знищення 57 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Проросійські бойовики в Донбасі вдруге за місяць обстріляли житловий район Мар'їнки

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали «проведенням військових навчань», однак після того, як їх було «завершено», війська від кордонів України так і не відвели.

В умовах підвищеної загрози повномасштабної російської агресії, повноважні українські міністерства та відомства воюють між собою за перерозподіл сфер впливу, а виконання державного оборонного замовлення опинилося під загрозою зриву. Докладніше читайте у статті Дмитра Менделєєва ««Залізний купол» для оборонних закупівель…» у ZN.UA.