UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики на Донбасі продовжують блокувати більшість гуманітарних коридорів на КПВВ

Українські прикордонники також розповіли, коли було розблоковано рух через КПВВ «Новотроїцьке».

Окупанти на Донбасі продовжують блокувати більшість гуманітарних дорожніх коридорів. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«Рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. Щоденно відкритий з боку тимчасово окупованої території України лише КПВВ «Станиця Луганська». Пасажиропотік у порівнянні з останнім тижнем минулого року зменшився на 34%. Так, від 1 січня через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 3 939 осіб, а на контрольовану територію – 4 037 осіб», – йдеться у повідомленні.

Водночас навпроти КПВВ «Новотроїцьке» російсько-окупаційні війська розблоковували рух у понеділок 3 січня та п’ятницю 7 січня. Через цей пункт пропуску на тимчасово окуповану територію перейшла 221 особа та проїхали 39 транспортних засоби. Ще 193 особи та 36 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Читайте також: Сепаратисти оголосили про запуск роботи КПВВ "Єленівка" та умови для його перетину

Як повідомлялося, окупаційна влада в ОРДЛО блокує рух у п'яти із семи дорожніх коридорів. Тим часом командування ООС вирішило відкрити усі КПВВ.

Нагадаємо, Кабмін спростив умови перетину контрольно-пропускних пунктів на лінії розмежування на Донбасі та адмінмежі з окупованим Кримом. Зокрема, з 30 грудня скасовано обов’язкову самоізоляцію та встановлення мобільного додатку «Вдома» після перетину КПВВ.