UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики чотири рази порушували тишу на Донбасі: поранено одного бійця

Ворог бив із мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Протягом поточної доби, 27 червня, зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню в Донбасі, повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил (ООС) в Facebook. В ході одного з обстрілів поранення отримав український військовий.

Поблизу селища Шуми ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Неподалік Старогнатівки російські окупанти здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

На Приазов’ї, неподалік Водяного, противник вів вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

На півночі Луганщини зафіксовано проліт ворожого БПЛА (типу "Орлан-10") з перетином лінії розмежування. БПЛА противника був своєчасно подавлений засобами РЕБ.

"В результаті ворожого вогню один військовий отримав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги його транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого - задовільний", - йдеться в повідомленні.

На Приазов'ї в районі Водяного противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. А на півночі Луганської області українська сторона подавила безпілотник "Орлан-10", який перетнув лінію розмежування.

Читайте також: Інтенсивні обстріли в Донбасі: Біля Пєсков загинув український боєць

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали "проведенням військових навчань", однак після того, як їх було "завершено", війська від кордонів України так і не відвели.

В умовах підвищеної загрози повномасштабної російської агресії, повноважні українські міністерства та відомства воюють між собою за перерозподіл сфер впливу, а виконання державного оборонного замовлення опинилося під загрозою зриву. Докладніше читайте у статті Дмитра Менделєєва ""Залізний купол" для оборонних закупівель…" у ZN.UA.