UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики блокують роботу КПВВ: повноцінно працює лише один

З семи пунктів пропуску здійснюється пропуск лише через "Станицю Луганську".

© https://dpsu.gov.ua/
© https://dpsu.gov.ua/
© https://dpsu.gov.ua/
© https://dpsu.gov.ua/
© https://dpsu.gov.ua/

У Донбасі бойовики продовжують блокувати пункти пропуску через лінію зіткнення. За даними Держприкордонслужби, на сьогодні з семи КПВВ повноцінно функціонує тільки "Станиця Луганська" в Луганській області. У порівнянні з попереднім періодом інтенсивність пасажиропотоку там збільшилася на 23%. Всього за тиждень через нього на тимчасово окуповану територію України пройшли 9641 особа, а на контрольовану територію - 9777 осіб.

Через КПВВ "Новотроїцьке" в Донецькій області бойовики пропускають тільки окремих громадян двічі на тиждень - у понеділок і п'ятницю. У ці дні на тимчасово окупованій частині Донецької області пройшли 609 осіб і проїхали 103 транспортних засоби, а 471 особа і 117 транспортних засобів проїхали на підконтрольну української влади територію.

Також через КПВВ "Новотроїцьке" і "Щастя" проїхали 32 вантажних автомобіля з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Посольства Швейцарії. Для населення тимчасово окупованої території України вони передали засоби для очищення води і медичне обладнання. Загальна вага гуманітарної допомоги склала 342,9 тонни.

Також заблоковано рух в дорожніх коридорах через КПВВ "Щастя" і "Золоте" в Луганській області, "Гнутове", "Майорське" і "Мар'їнка" в Донецькій області.

Читайте також: Окупанти повністю заблокували п'ять з семи КПВВ Донбасу

Як повідомлялося, під час останнього засідання ТКГ українська сторона закликала РФ розблокувати зі свого боку роботу КПВВ. Українська делегація ще раз нагадала, що відповідні гарантії безпеки були надані Україні послідовно 31 серпня і додатково - підтверджені сьогодні.