UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовика "ДНР" з Горлівки заарештували з правом застави – прокуратура

Підозрюваний в тероризмі може вийти під заставу в майже 700 тисяч

Жителя Горлівки заарештували з альтернативою застави за участь у збройному угрупованні, яке окуповує місто і частину території Донецької та Луганської областей.

Донецька облпрокуратра каже, що бойовика контрольованого Росією угруповання "ДНР" 45 років. Йому офіційно пред'явили звинувачення я в участі в терористичній організації.

Слідство встановило, що з 2016 року він служив на посадах "розвідника" і "старшого розвідника".

З 2019 року, зайнявши пост "стрілка-помічника гранатометника", затриманий бойовик стежив за лінією розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору. У його обов'язки входило захоплення населених пунктів, будівель та інших об'єктів в Донецькій області, споруда, зміцнення і охорона блок-постів, обладнання вогневих точок. Він також виїжджав у складі "груп швидкого реагування", які перевіряли інформацію про переміщення українських військових.

"9 травня 2021 року під час проведення контртерористичних заходів бойовика затримали військовослужбовці ЗСУ при оперативному супроводу співробітників ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях поблизу смт. Новгородське м Торецьку. У нього вилучено військовий квиток НЗФ так званої «ДНР», посвідчення учасника громадської організації «Ветерани Новоросія» і військова форма", - повідомляє прокуратура.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 681 тисяча гривень. Досудове розслідування триває.

У листопаді до восьми років колонії засудили бойовика "ЛНР". Мешканець Дніпра вступив до лав терористів з 2014 році, пройшов курс підготовки в тренувальному таборі в Бєлгороді і протягом майже п'яти років брав участь у бойових діях проти України.