UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бої за Васильківський аеропорт не дозволяють почати гасити палаючу нафтобазу

Якщо ситуацію з пожежею вчасно не локалізувати, то на місто чекає екологічна катастрофа.

Не припиняються спроби російського ворога захопити аеропорт під Васильків і бої, що продовжуються там без перерви, не дозволяють рятувальникам розпочати ліквідацію пожежі на обійманій полум'ям нафтобазі. Об'єкт спалахнув у сусідньому селі через ракетний удар російської армії, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба у Facebook.

"Російські війська завдали ракетного удару по нафтобазі в селі Крячки Васильківської громади. Спалахнула велика пожежа, яку можна бачити навіть із Києва. Бій не припиняється, тому ДСНС області не може розпочати гасіння. Наразі вдалося перекрити постачання газу", — написав Кулеба.

При цьому він зазначив, що пряме потрапляння в резервуар із паливом загрожує екологічною катастрофою.

"Робимо все можливе, щоб цього не допустити!", — написав голова обладміністрації.

Читайте також: Тяжкі бої ведуться за Васильків — Росія намагається висадити десант

Нагадаємо, що в Україні продовжуються активні бої щодо відображення російської агресії. У ніч проти 27 лютого російські окупанти вдарили ракетами по нафтобазі під Васильковом (Київська область), газопроводу на Харківській області та іншим об'єктам, які можуть спровокувати техногенну катастрофу.

Пожежі ними супроводжуються викидом великої кількості шкідливих речовин. У Держспецзв'язку підготували короткі поради мешканцям обстріляних населених пунктів із захисту здоров'я.