UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бої за Сєвєродонецьк: ЗСУ утримують позиції у промисловій зоні міста

Вуличні бої посилилися і стали динамічніші.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що ситуація у Сєвєродонецьку погіршилася. Українські військові закріпилися на позиціях у промисловій зоні міста.

Гайдай зазначив, що українські захисники відбили половину міста, тому вуличні бої посилилися і стали динамічніші. За його словами, ЗСУ утримують лінію оборони і не дають окупантам просунутися.

"На Луганщині міст із ситуацією, яку можна порівняти з Маріуполем, багато: Щастя, Попасна, Рубіжне. Зараз росіяни рівняють із землею Сєвєродонецьк і Лисичанськ", - наголосив голова ОВА.

Читайте також: Штурм Сєвєродонецька, наступ на Святогірськ та постійні обстріли – Генштаб розповів про ситуацію на Донбасі

Нагадаємо, уже кілька днів тривають важкі бої за місто Сєвєродонецьк. Росіяни кинули туди всі свої резерви. Попри це ЗСУ йдуть у контратаки. 5 червня вранці з’явилась інформація про те, що ЗСУ відбили 20% міста. Пізніше Сергій Гайдай спростував заяви росіян про те, що нібито вони захопили все місто, повідомив, що бої тривають, та заявив, що швидке звільнення Сєвєродонецька є цілком реальним, але Лисичанськ стратегічно важливіший.