UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бої за Сєвєродонецьк тривають, примусово мобілізовані з окупованих територій відмовляються воювати за РФ - Генштаб

Схоже, що план примусової "мобілізації" з боку Росії у Луганській та Донецькій областях провалився. 

На Сході України ситуація залишається напруженою. Російські загарбники ведуть активні наступальні дії і продовжують артилерійські та авіаційні обстріли позицій Сил оборони. Їхня головна мета - захоплення Сєвєродонецька та просування на Бахмутському напрямку, де ведуться штурмові дії у напрямку населених пунктів Ниркове та Миколаївка. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

За інформацією українських військових, на Донецькому напрямку ворог продовжує вогневе ураження наших підрозділів по всій лінії зіткнення і завдає ракетних та авіаційних ударів по населених пунктах.

На Сєвєродонецькому напрямку противник безуспішно намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, де бойові дії тривають.

Читайте також: Після втрат у бою на Харківщині залишки мотострілецького підрозділу армії РФ відмовились воювати – Генштаб

На Бахмутському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Підрозділи противника намагались вести штурмові дії у напрямку населених пунктів Ниркове та Миколаївка, але змушені були відійти, зазнавши втрат. Противник веде наступ у напрямку Воздвиженка - Роти, де має частковий успіх і закріплюється на зайнятих рубежах.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює систематичні обстріли позицій ЗСУ з метою сковування їхніх дій.

Згідно з даними Генштабу, у лавах ворога продовжують фіксуватися відмови від участі в бойових діях підрозділів, які укомплектовані примусово мобілізованим особовим складом з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Загалом, за минулу добу Силами оборони на Донецькому та Луганському напрямках було відбито 7 атак ворога, знищено 10 танків, 7 артилерійських систем, 4 бойові броньовані машини, 3 спеціальні броньовані автомобілі, 4 одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами противника. Сили ППО знищили 5 безпілотників типу "Орлан-10".

Читайте також: У Мелітополі росіяни шукають холодильники для зберігання тіл власних солдат — ГУР

Раніше повідомлялося, що окупанти наступають на Слов’янськ з південного сходу від Ізюма.