UA / RU
Підтримати ZN.ua

Богдана Ярова стала радницею заступника міністра оборони

Відповідний наказ Міноборони видало у вівторок.

Членкиня Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України Богдана Ярова призначена радницею заступника міністра оборони України. Вона буде працювати на громадських засадах, повідомило Міноборони у Facebook.

Зазначається, що відповідний наказ Міноборони виданий у вівторок, 9 січня.

Читайте також: Умєров розповів, скільки мільярдів гривень Міноборони вдалося зекономити на закупівлях

“‎Призначення Богдани Ярової – це крок до фундаментальних змін у системі. Її досвід та рішучість не залишать жодного шансу для корупції в закупівлях”, – зазначив заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков.

За його словами, Богдана Ярова посилить команду міністерства для ще ефективнішого запобігання корупції при проведенні закупівель для ЗСУ.

На своїй сторінці у Facebook Ярова подякувала за довіру і те, що її покликали в команду, яка намагається зробити закупівлі для ЗСУ такими, що будуть відповідати стандартам НАТО.

Читайте також: У Міноборони виявлено порушень на 10 млрд грн: Умєров анонсував нові кримінальні справи

Богдана Ярова – громадська діячка і волонтерка. У 2015-2017 роках була радницею Міністра оборони України.

У 2022 році Ярова разом із волонтеркою та парамедиком "Тайрою" (Юлією Паєвською) заснувала благодійний фонд "Українська Фундація "Мрія". У березні 2023 року Ярову обрали до складу Громадської антикорупційної ради при Міноборони.

Нагадаємо, 29 грудня львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримало ДБР, коли він намагався дати одному із керівників бюро хабар у розмірі 500 тисяч доларів для сприяння у поверненні майна його компаній, вилученого під час розслідування. Останнє проводиться в рамках справи за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, на постачання яки корпорації бізнесмена виграли 23 тендери загальною вартістю понад 1,5 млрд грн. Втім, згодом стало відомо, що насправді підприємства Гринкевича займаються будівництвом. Одяг для військових вони купували у Туреччині і перепродавали з націнкою 60%. За попередніми оцінками, сума збитків діяльності бізнесмена може сягати понад 1 млрд грн.