UA / RU
Підтримати ZN.ua

Богословська розповіла, що Леніна в Харкові розбирають на шматочки, як Берлінську стіну

була Присутня при знесенні пам'ятника Інна Богословська відзначила хорошу роботу харківської міліції.

Інна Богословська, яка була присутня при знесення пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові, розповіла ZN.UA, що зібралися після мітингу на площі людей попереджали, що пам'ятник буде звалити неможливо, але "все можливо, були б бажання і воля".

"Казали, що потрібна тиждень на знесення пам'ятника, і що він цельнолитный, важить 30 тисяч тонн, провалить землю, впаде в метро... В результаті виявилося, що він порожній всередині. Дуже символічно. Його зараз ріжуть на шматки, як Берлінську стіну", - розповіла вона.

Політик розповіла, що дуже рада знесення пам'ятника. "Сьогодні був прекрасний "Марш миру". Потім з 10 тисяч людей, які були на марші, тисяча найактивніших розвернулися і пішли у зворотний бік, громити Леніна. Потім підтяглися харків'яни, і з тисячі стало три, потім п'ять", - повідомила Богословська.

"що Ще дуже важливо: у Харкові завжди була проблема, навіть до недавнього часу, коли об'єднувалися в одній справі різні рухи. Сьогодні ж на марш прийшли всі, ніхто на себе не перетягував ковдру. Губернатор - молодчина. У перший раз демонструється таке чітке розуміння, що влада повинна бути з суспільством, слухати і розуміти суспільство", - додала вона.

Говорячи про роботу правоохоронних органів, Богословська зазначила грамотну роботу харківської міліції.

"Стільки часу ми боролися, щоб в Харкові була нормальна міліція. І зараз відсотків 20 працівників міліції налаштовані абсолютно патріотично. Міліція взяла на себе шалену роботу - кожен день відловлюють і терористів, і сепаратистів. Вчора не дали відбутися превеликий сепаратистського шабашу. Сьогодні також не допустили сепаратистів на площу для вчинення провокацій", - підкреслила вона.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові після "Маршу миру" звалили пам'ятник Леніну. Губернатор Харківської області Ігор Балута підписав розпорядження про офіційне демонтажі пам'ятника.