UA / RU
Підтримати ZN.ua

Boeing підтримає Україну гуманітарною допомогою на $2 мільйони

Гроші будуть розподілені між закупівлею продуктами та екстреними службами.

Компанія Boeing оголосила про екстрену гуманітарну допомогу Україні в розмірі $2 мільйони. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

"Конфлікт, який розгортається в Україні, веде до серйозної гуманітарної надзвичайної ситуації, і Boeing вживе заходів для підтримки українського народу", — йдеться у повідомленні.

Один мільйон доларів буде надіслано CARE для допомоги в роздачі продуктів харчування, води та гігієнічного приладдя, а також грошової допомоги та психосоціальної підтримки постраждалих українців, з особливою увагою до жінок, дітей та людей похилого віку.

Крім того, півмільйона доларів буде виділено американському Червоному Хресту, ще $250 тис. підуть на розподіл ліків, предметів медичного призначення та надання критичної медичної допомоги та ще $250 тис. — для організацій, які працюють із постраждалими переміщеними особами в Україні та сусідніх країнах.

"Гуманітарна ситуація в Україні погіршується щогодини. За останній тиждень з України виїхали до сусідніх країн понад 500 тисяч людей. Очікується, що ця цифра зросте до більш ніж мільйона протягом наступних кількох днів. Підтримка з боку Boeing допоможе забезпечити довгострокове харчування спальні мішки, килимки та інші важливі речі, необхідні для умов проживання людей", — сказала президент та генеральний директор CARE USA Мішель Нанн.

Раніше компанія Boeing стала однією з величезного списку, які відмовилися вести бізнес у Росії через розв'язану нею війну в Україні.