UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 3,5 тисяч бойовиків беруть участь в активних діях біля Дебальцевського плацдарму - ІС

протягом останніх діб російсько-терористичні війська продовжували активні дії в районі Дебальцевського плацдарму.

Від спроб створення котла шляхом перерізання шляхів постачання у "горловини" Дебальцевського плацдарму, противник перейшов до тактики "витіснення" українських військ з цього району.

"Удар наноситься з двох напрямів, що сходяться, через н. п. Чорнухине та Вуглегірськ безпосередньо на Дебальцеве з метою змусити українські підрозділи, які знаходяться в самому місті і південніше його, відійти на північ", - повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

На даний момент відзначається дія як мінімум чотирьох тактичних груп терористів і російських найманців, які намагаються взаємодіяти між собою і організувати узгоджене наступ. При цьому дві тактичні групи діють на Вуглегірському напрямку, одна - на напрямку Чорнухине, і за напрямком від Никишино здійснює фронтальний "тиск" ще одна тактична група бойовиків.

"Всього в активних діях в районі Дебальцевського плацдарму на даний момент бере участь з боку противника близько 3,5 тисяч осіб, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ)", - повідомляє Тимчук.

Дії даних чотирьох тактичних груп російсько-терористичних військ підтримує три артилерійські групи (всього до 60 гармат ствольної артилерії і близько 32 установок РСЗВ).

За даними прес-центру АТО, в Вуглегірську тривають бої, ситуація напружена.

Читайте також: Бойовики ведуть масований обстріл українських військ на Дебальцевому плацдармі - ІС

30 січня в ОБСЄ заявили про переміщення "неопізнаних" гаубиць, танків, БТР на окупованій частині Донбасу. Спостерігачі також зауважили російські бригади, що ремонтують високовольтні лінії.