UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ближче до літа можуть розпочатися переговори щодо звільнення Сущенка – адвокат

Марк Фейгін припускає, що велика перерва в судовому засіданні може свідчити про неофіційний переговорний процес.

Адвокат незаконно заарештованого в Росії українського журналста Романа Сущенка Марк Фейгін припускає, що тривають позасудові переговори щодо долі його підзахисного. Саме тому суд оголосив про тривалу перерву в засіданнях, повідомляє "Укрінформ".

"Отже, суд оголосив перерву до 23 квітня. Офіційним поясненням названо те, що судді, які ведуть процес, зайняті в інших справах. Можуть бути і різні інші пояснення. Наприклад, таке: велику перерву вирішили зробити у зв'язку з тим, що йдуть якісь несудові переговори про долю Сущенка", - сказав Фейгін.

Він також вважає, що якісь переговори у справі Сущенка вже дали свій результат, оскільки сторона обвинувачення працює неактивно, викладаючи свої аргументи недетально та стисло. Враховуючи це, Фейгін дав оптимістичний прогноз, що конкретніші переговори про звільнення його підзахисного можуть розпочатися із середини травня.

"Думаю, суд може закінчитися наприкінці квітня. Потім ще кілька тижнів займуть важливі юридичні дії захисту. І з середини травня можуть початися конкретніші переговори з приводу звільнення Романа Сущенка. Сподіваюся, що на той час будуть сприятливі політичні умови. У цьому сенсі може бути важливим приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на Санкт-Петербурзький економічний форум, який пройде наприкінці травня", - резюмував адвокат.

У вівторок, 27 березня, у Москві розпочалися слухання в справі Сущенка. Після оголошення обвинувачувального висновку український журналіст не визнав провину. Судовий процес відбувається в закритому режимі, оскільки справу засекречено.

Того ж дня Московський міський суд продовжив на шість місяців арешт українського журналіста Романа Сущенка.

У жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки.

Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". Пізніше стало відомо про те, що ФСБ обвинувачує Сущенка у збиранні інформації про російське вторгнення в Україну.