UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блеф Путіна: розвідслужби США кажуть, що Росія не вторгнеться в Україну

Один з аргументів навело джерело в апараті Конгресу США: "Занадто мало медичних підрозділів, яким наказано супроводжувати російські війська до українського кордону".

Розвідка США прийшла до висновку, що Росія не має наміру втручатися в Україну, повідомляє The Daily Beast. Цей висновок зроблено, незважаючи на російські військові навчання і цілу низку публічних застережень, з якими виступили офіційні особи США і НАТО, зазначає журналіст Елі Лейк.

Неназваний високопоставлений співробітник розвідки США сказав виданню: "Вже сам факт обрання моменту (для навчань), якщо врахувати, що коїться в Україні та звернути увагу на раптовий характер навчань, має викликати тривогу". Але він додав: "З точки зору розвідки ми не маємо ніяких резонів вважати, що це не просто військові навчання".

На чому ґрунтується думка американської розвідки? Один з аргументів навело джерело в апараті Конгресу США: "Занадто мало медичних підрозділів, яким наказано супроводжувати російські війська до українського кордону". Іншими словами, на підготовку до війни не схоже. Те саме джерело сказало, що при перехопленні переговорів не виявлено якихось планів вторгнення, передає видання.

Фіона Хілл, директор Center on the United States and Europe у Brookings Institution, теж не очікує наземного вторгнення Росії в Україну, однак застерігає: "Є одне місце, де вони дійсно можуть зробити щось мілітарне, - Крим".

Хілл міркує так: якщо, окрім нападів на адміністративні будівлі у Криму, будуть атаки проти об'єктів Чорноморського флоту РФ або російських військових або цивільних співробітників, це дійсно може підштовхнути Росію до дій. "Поки ми нічого подібного не бачимо", - підкреслила вона. !zn

Читайте також:

Будь-які пересування ЧФ Росії поза межами закріплених територій буде розцінено як військову агресію, - Турчинов

Російські військові взяли під контроль севастопольський аеропорт

"Мер" Севастополя Чалий попросив у Росії грошей

Російські БТРи не доїхали до Сімферополя