UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блаженніший Володимир пізнав на собі методи Януковича: "Часи змінилися, а методи залишилися ті самі"

Янукович не гребував сам і в компанії з Пшонкою та Захарченком приїжджати до голови церкви і щось від нього вимагати.

Колишній президент України Віктор Янукович, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко минулого року приїжджали до митрополита Володимира і вели з ним якісь розмови.

Таку заяву під час брифінгу зробив прес-секретар Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) протоієрей Георгій Коваленко.

"Я точно знаю, що були візити президента (Януковича - ред.) до Блаженнішого Митрополита Володимира. Приїжджали як разом, так і окремо міністр внутрішніх справ (Захарченко - ред.) і генеральний прокурор (Пшонка - ред.). Говорили з Блаженнішим Володимиром", - розповів Коваленко, передає "Укрінформ".

За словами отця Георгія, після однієї з таких важких зустрічей Митрополит Володимир сказав: "Часи змінилися, а методи залишилися ті самі".

Отець Георгій також зауважив, що на сьогоднішній день немає можливості безпосередньо запитати у Митрополита Володимира про мету таких зустрічей, оскільки стан його здоров'я досить важкий.

Як повідомляли раніше, головне слідче управління Генпрокуратури почало кримінальне провадження стосовно колишніх президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та інших високопоставлених посадових осіб за фактом незаконного тиску на Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від управління УПЦ МП.

Читайте: Янукович намагався усунути митрополита Володимира

Як відзначають у ГПУ, після невдалих спроб переконати Блаженнішого Володимира зректися посади, на той час глава МВС Віталій Захарченко, на виконання вказівки Януковича, організував силами підлеглих фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем і довіреною особою предстоятеля УПЦ Володимира. Однією з умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було домогтися його згоди переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від займаної посади. !zn

Читайте також:

Януковича, Клюєва, Пшонку, Захарченка, Якименка і Шуляка підозрюються в умисних вбивствах

ГПУ завела на Януковича нову справу - за невизнання Голодомору генецидом і переслідування Тимошенко