UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці КОРД пройшли десятиденний курс підготовки з інструкторами ФБР

Українські спецназівці вивчали тактику американського підрозділу SWAT.

Інструктори Федерального бюро розслідувань США провели десятиденний курс підготовки з бійцями Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Національної поліції України.

Як повідомила прес-служба НПУ ввечері в п'ятницю, 22 липня, американські інструктори поділилися досвідом проведення спецоперації з нейтралізації та затримання озброєних злочинців. Українські спецназівці мали можливість вдосконалити навички поводження зі зброєю та спецзасобами, прийняття тактичних рішень у стресовій ситуації.

"В рамках спільних тренувань бійці американського ФБР і українського підрозділу поліції особливого призначення КОРД відпрацьовували різні вправи з використання спеціального зброї та тактики американського підрозділу SWAT", – повідомив заступник начальника департаменту КОРД Микола Путій, уточнивши, що заняття проходили як в групах, так і індивідуально.

Курс пройшли 40 бійців сумського та київського підрозділів КОРД. Планується проведення аналогічних тренінгів для спецназівців з Одеської та Житомирської областей.

Програма проведення тренінгу ФБР стала можливою завдяки угоді між урядом США та урядом України про допомогу в галузі правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції.

Раніше повідомлялося, що інструктори Федерального бюро розслідувань (ФБР) США почали тренувати співробітників управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).