UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці АТО отримали перші виплати за підбиту бронетехніку противника

Всього передбачені винагороди військовослужбовцям на суму майже 13 млн грн

Міноборони виплатило перші винагороди бійцям АТО за знищену бронетехніку - військовослужбовці 128-ї бригади, що обороняла Дебальцеве, отримали 85,2 тис. грн за дві знищені бойові бронемашини.

"Згідно з документами, які надійшли в штаб АТО, за знищену (захоплену) військову техніку ворога і успішне виконання бойових завдань передбачена виплата винагороди військовослужбовцям на суму майже 13 млн грн. Першим таку винагороду, а саме 85 тис. 200 грн, вже виплачено військовослужбовців 128-ї бригади за знищені двох бойових бронемашин", - повідомили в прес-службі Міністерства оборони.

За станом на 11 березня видано наказів на виплату грошової винагороди на суму майже 1,5 млн грн. Зокрема, винагороду за успішне виконання бойового завдання в найближчий час отримають військовослужбовці зведених підрозділів 30-ї і 128-ї бригад ЗС України. А грошову винагороду за безпосередню участь у бойових діях одержать 45 військовослужбовців 55-ї бригади та інші.

"Загалом, на розгляд в штаб АТО вже надійшли документи на виплату грошових винагород за знищені 210 одиниць бойової ворожої військової техніки, зокрема, за 29 знищених 1 захоплений танк, за успішно виконані майже 100 бойових завдань. До кінця березня всі документи будуть розглянуті, і по отриманні підтвердження будуть видані накази штабу АТО на виплату відповідних винагород", - йдеться в повідомленні.

Кабінет міністрів України прийняв постанову про виплату додаткової винагороди за знищення військової техніки супротивника. Так, за знищення автомобіля винагорода становить 10 мінімальних заробітних плат (12 тис. грн), танка - 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн), реактивної системи залпового вогню - 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. грн), бойового літака - 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. грн).