UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці АТО ціною втрат зупинили російських диверсантів під Щастям

Українські військові не дали бойовикам оточити Щастя. Терористи змушені були повернутися в Росію.

Терористи і російські диверсанти планували оточити місто Щастя, для цього почали атаку поблизу Сміливого, а також вперше за останні півтора місяці намагалися прорватися з Росії.

Про це під час брифінгу повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, під Сміливим терористи намагалися атакувати український блокпост, щоб у подальшому здійснити наступ на Щастя з заходу.

При цьому на ділянці відділу прикордонної служби Червона Талівка вперше за останні півтора місяця за межами зони АТО зафіксована спроба проникнення диверсійно-розвідувальних груп з території Росії.

У разі успіху терористи виходили на Щастя з північного сходу, пояснив Лисенко.

"Проте в районі Сміливого завдяки зачистці і посиленню нашим військам вдалося завдати ворогові втрат у живій силі і техніці. Бойовики були змушені відійти", - заявив Лисенко.

На жаль, під час боїв і обстрілу на цій ділянці наші військові зазнали втрат. Загинула 1 боєць "Айдара", 1 військовий 95-ї бригади і ще кілька бійців з інших підрозділів ЗС, що захищали блокпост.

"Точна кількість втрат уточнюється", - констатував Лисенко.

Разом з тим прикордонники запобігли проникненню в Україну російських диверсантів. Зокрема був відкритий вогонь на ураження по групі з 14 осіб. Диверсанти змушені були повернутися в Росію.

Раніше повідомлялося, що проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО і населені пункти, зокрема в районі Авдіївки, Рідкодуба, Ольховатки, Дебальцеве, Нікішино. За минулу добу в результаті бойових зіткнень бойовики втратили 14 людей особового складу і один танк.