UA / RU
Підтримати ZN.ua

Битва за Соледар триває — Міноборони

Там зберігається висока інтенсивність наступу зі сторони ворога. 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що цілу ніч в Соледарі на Донеччині точилися бої. На своєму Telegram-каналі вона також зазначила, що противник кинув на цей напрямок ледь не всі основні сили, тож зараз він підтримує там високу інтенсивність наступу. 

"Ніч в Соледарі була гарячою, тривали бої. Наші  бійці відважно намагаються втримати оборону, - зазначила Маляр, додаючи, - це складний етап війни, але ми у цій війні переможемо. Сумніву немає". 

Читайте також: У ЗСУ пояснили важливість битви за Соледар для України та РФ

Нагадаємо, сьогодні промислове місто Соледар у Донецькій області є однією із найгарячіших точок фронту. Воно розташоване за 18 кілометрів від Бахмута та має мережі підземних тунелів. Просто в ці хвилини там точаться важкі бої, захисники з 77-ї та 46-ї окремих аеромобільних бригад хоробро протистоять ворогу. 

13 січня аналітики Інституту вивчення війни США припустили, що росіяни, ймовірно, вже захопили місто. Там зазначили, що навіть якщо це правда, окупанти, які втратили там колосальну кількість своїх військових, навряд чи зможуть після цього оточити Бахмут. Тим часом у Пентагоні зазначають, що інформація про "захоплення" Соледара не відповідає дійсності, позаяк наразі її неможливо підтвердити.