UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля Донецька бойовики обстріляли представників Червоного Хреста

Бойовики не звернули уваги на розпізнавальні знаки медичних працівників. За даними штабу АТО, втрат серед представників Червоного Хреста немає

Сьогодні, 11 березня, близько 12:00, недалеко від шахти Дутовская поблизу Донецька, незаконні бандформування зі стрілецької зброї обстріляли волонтерів місії Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, бойовики навіть не звернули уваги на розпізнавальні знаки медичних працівників. "На щастя, втрат серед медиків немає", - підкреслили в штабі АТО.

Також у штабі АТО повідомили, що в цілому, сьогодні з 5:00 до 18:00 проросійські сепаратисти 24 рази порушив режим припинення вогню. Противник застосовує не тільки стрілецьку зброю, але і 120-мм міномети, 152-мм артилерійські системи, намагаючись, таким чином, нав'язати Збройним силам України бойове протистояння і звинуватити українських військових у зриві мирних домовленостей.

Так, сьогодні з 7:00 до 9:30 супротивник з 152-мм артилерійських систем і мінометів завдав ударів по селищам Лозове та Луганське на Артемівському напрямку.

Крім того, близько 11:00 поблизу від населеного пункту Довгий на Артемівському напрямку відбулося бойове зіткнення підрозділів українських військових з супротивником.

Також мінометним обстрілам піддалися позиції українських військових поблизу Авдіївки, Пісків, Досвідченого на Донецькому напрямку.

Як повідомляє група "Інформаційний спротив", завдяки "перемир'ю" російські військові створили з бойовиків єдину "армію Новоросії". Бойовики працюють над підвищенням рівня боєздатності формувань російсько-терористичних військ. Зокрема, протягом останнього тижня відзначається переміщення від 30 до 80 одиниць бойової техніки і автотранспорту на добу - як з ділянки на ділянку, так і з території РФ на окуповану територію Донбасу.