UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля будівлі МВС України проходить акція протесту у зв'язку з подіями на концерті Ані Лорак

Присутні вимагають відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повної люстрації української міліції та покарання винних у подіях в одеському клубі "Ібіца".

Активісти "Правого сектору", "Самооборони" та низки інших організацій проводять акцію протесту під будівлею МВС України у зв'язку з подіями в Одесі під час концерту Ані Лорак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В даний час біля прохідної міністерства на вул. Академіка Богомольця у центрі Києва перебуває близько 200 осіб з прапорами "Правого сектору", "Самооборони", організації "Ніхто крім нас". Частина з них у камуфляжних формах, деякі - у балаклаві і масках", - йдеться в повідомленні.

Присутні вимагають відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повної люстрації української міліції та покарання винних у подіях в одеському клубі "Ібіца".

Протестувальники викрикували свої вимоги. Акція проходить мирно, без будь-яких сутичок та інцидентів.

До присутніх вийшов радник глави МВС Антон Геращенко, який зазначив, що 5 працівників одеської міліції було звільнено за надмірне застосування сили проти учасників акції протесту проти концерту Ані Лорак в Одесі. Він також зазначив, що одного працівника міліції було побито учасниками акції.

Геращенко наголосив, що відповідальність за свої дії повинні нести як працівники міліції, так і мітингувальники, які порушували закон.

Нагадаємо, 3 липня, ввечері в Одесі сталася бійка біля нічного клубу Ibiza між міліцією та активістами, що протестували проти концерту співачки Ані Лорак. В результаті бійки постраждав один правоохоронець, а також один активіст євромайдану. !zn

Читайте також:

П'ятьох міліціонерів звільнено за жорстоке побиття людей на концерті Ані Лорак

Одеський губернатор пообіцяв звільнити міліціонерів за перевищення сили на концерті Лорак