UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість українців проти особливого статусу Донбасу та амністії терористів

Українці проти виборів на окупованій території ОРДЛО та амністії для мешканців території.

Переважна більшість громадян України проти надання Донбасу особливого статусу (56,4%), підтримують таку ідею 23,8%, ще 19,8% респондентів не змогли визначитися з відповіддю на питання, свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Ідею проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до взяття їх під контроль українською владою не підтримує абсолютна більшість населення України (52,5%), підтримують таку ідею 31,2% опитаних, решта - не змогли визначитися з відповіддю на питання.

Відносна більшість опитаних не підтримують амністію для всіх учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів (42,3%), підтримують таку ідею 31,2% респондентів, решта - не змогли визначитися з відповіддю на питання.

Дослідження Центром Разумкова проведене з 25 по 30 березня 2016 року серед 2018 респондентів у всіх регіонах України за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

26 квітня прес-служба партії "Самопоміч" повідомила, що заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд під час зустрічі з народними депутатами заявила, що у Вашингтоні розраховують на вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей влітку цього року. "Держдеп наполягає, щоб Україна внесла зміни в Конституцію з "особливим статусом" для окупованих територій, провела на них вибори найближчим часом і забезпечила амністію бойовикам", - йшлося в повідомленні.

Про перспективи зриву Мінського мирного процесу та його наслідки для України читайте у статті Сергія Рахманіна "Ходіння по мінському полю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".