UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість українців проголосують на референдумі за вступ до НАТО

Кількість готових проголосувати за вступ України до НАТО за минулі два роки практично не змінилася.

Якби референдум про вступ Україні до НАТО відбувався у лютому 2017 року, 41% громадян проголосували б за вступ, 32% - проти; решта 27% не визначилися, або не стали би брати участь у такому референдумі, свідчать дані опитування КМІС.

Якби референдум щодо вступу України до Альянсу проводився у лютому 2017 року, і у голосуванні взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила би близько 73%, а голоси учасників розділилися б таким чином: 57% - за вступ України до НАТО, 43% - проти.

Ідею вступу України до НАТО, як і раніше, підтримують переважно мешканці західних і центральних областей; на півдні і на сході країни більшість налаштована проти вступу України до НАТО.

КМІС

Як зазначають соціологи, частка готових проголосувати за вступ України до Альянсу за минулі два роки практично не змінилася: 40% у травні 2015 року, 39% у вересні 2016 року і 41% у лютому 2017 року.

КМІС

Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування громадської думки з 10 по 19 лютого 2017 року серед 2040 респондентів в усіх областях України, окрім окупованих територій.

Нагадаємо, що за даними опитування Центру Разумкова і фонду "Демократичні ініціативи", у референдумі з питання вступу в НАТО взяли б участь 62% українців і 72% з них проголосували б за приєднання до альянсу.