UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість українців прагнуть дипломатичного вирішення конфлікту з Росією — соцопитування

При цьому третина громадян впевнена, що Україна втримає атаку РФ навіть без допомоги західних партнерів.

Більшість українців, а саме 71%, виступають за варіант дипломатичного врегулювання ситуації щодо можливого російського вторгнення, однак лише 11,4% готові пожертвувати через це певними територіями, вказують дані соціологічного опитування групи SOCIS.

Боротьбу проти Росії військовим шляхом підтримують 10% громадян. При цьому вважають ймовірним, що РФ нападе на Україну найближчим часом загалом 35% українців, а 20% вважають, що такої ймовірності немає впринципі.

Якщо ж повномасштабне вторгнення російських військ станеться, то 41,5% вважають, що Україна зможе захистити себе, але лише з допомогою Заходу, 33,4% впевнені у власних силах, а 14,8% вважають, що Україна не має ніякого шансу встояти.

Соціологічне дослідженні проведено 11 – 16 лютого 2022 року на всій території України, крім окупованих регіонів,  серед 2000 респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв’ю САТІ. Статистична похибка вибірки +/- 2,4%.

Читайте також: Окупанти Донбасу мобілізують підлітків 16-17 років – Денісова

За даними Міноборони, що зараз російські війська активно маневрують біля українських кордонів та намагаються спровокувати Україну на помилку, щоб використати її як привід для вторгнення. Загалом навколо кордонів України зосереджено вже близько 147 тисяч російських військових.