UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість російських підрозділів в Україні перейшли в оборону — британська розвідка

Тим часом в самій армії росте недовіра до керівництва.

У зв’язку із наступом української армії Росія, ймовірно, віддала наказ про виведення своїх військ з усієї окупованої Харківської області на захід від річки Оскіл. У цьому секторі ще залишаються окремі вогнища опору, але з середи Україна відвоювала територію, яка щонайменше вдвічі перевищує площу графства Лондон, зазначає британська розвідка.

Водночас на півдні України, біля Херсона, Росія ще намагається перекинути достатні резерви через Дніпро до лінії фронту.

«Імпровізований понтонний міст, який Росія розпочала будувати понад два тижні тому, залишається незавершеним. Українська далекобійна артилерія зараз, ймовірно, настільки часто б'є по переправах через Дніпро, що Росія не може відремонтувати пошкоджені мости», - вказують аналітики Міноборони Великої Британії.

На їхню думку, швидкі українські успіхи мають значні наслідки для загального плану операцій Росії.

«Більшість сил в Україні, швидше за все, змушена віддати пріоритет екстреним оборонним діям. І без того обмежена довіра військ до вищого військового керівництва Росії, швидше за все, ще погіршиться», - вказують у розвідці Британії.

Читайте також: Херсонський напрямок залишається ключовим для наступу, потім Крим і Донбас – Подоляк

За даними Генштабу України, росіяни вчора атакували на майже всіх напрямках. Станом на ранок 12 вересня тривають бої районах Миколаївки Другої під Запоріжжям та Зайцевого в Бахмутському районі Донеччини. Вдалось уникнути ворожих атак хіба що на слов'янському напрямку. А найбільш чисельними були обстріли на південнобузькому.