UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість поранених у важкому стані, серед загиблих — цивільна жінка: МВС про стрілянину в Дніпрі

У поліції закликають небайдужих жителів міста підтримати постраждалих, здавши для них кров. 

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про стан постраждалих під час розстрілу в Дніпрі на "Південмаші", де 21-річний військовослужбовець Артем Рябчук розстріляв п'ятьох людей, стільки ж військових отримали поранення. 

"Дівчина зазнала поранення в коліно в плече і найважче у живіт. Наразі хірурги лікарні Мечникова борються за її життя. Вона втратила понад три літри крові, - пише Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук. - Ще один її товариш по службі отримав поранення в черевну порожнину, також перебуває у важкому стані". 

У важкому стані знаходиться ще один військовослужбовець Нацгвардії. Його відправили в 16-ту лікарню з пораненнями у груди, бедро та плече. 

Заступник глави МВС розповів, що в лікарні Мечникова наразі перебуває ще двоє постраждалих, проте їх життю нічого не загрожує. 

В МВС також зазначили, що однією з померлих виявилися цивільна жінка. 

"До поліції надійшло повідомлення про те, що військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь з автоматичної зброї. У результаті четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка загинули на місці, ще п’ять осіб отримали поранення", - зазначається в уточненому повідомленні.

Читайте також: МВС уточнило особу нападника та число загиблих внаслідок інциденту в Дніпрі

Нагадаємо,  27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Південмаш" військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті трагедії п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.