UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість боєприпасів на складі у Торопці зберігалися просто неба. Це могло спричинити "ефект доміно" — експерт

Коментуючи перспективу ЗСУ, він наголосив, що захисники можуть здійснювати по території ворога вже комбіновані атаки. 

Експерт з питань авіації, заступник директора української компанії виробників РЕБ Анатолій Храпчинський наголосив, що російський склад боєприпасів у Торопці знаходиться за 500 кілометрів від України, тобто в зоні ураження українських БпЛА. Під час ефіру на Radio NV він наголосив, що більшість безпілотних систем захисників можуть вражати об'єкти на такій відстані. 

Експерт пояснив повторну детонацію на цьому об'єктів тим, що удар по ньому відбувся за допомогою певних елементів на БпЛА. Але причиною активної детонації може бути й те, що більшість боєприпасів зберігалися просто неба, що спричинило "ефект доміно". 

"Україна останнім часом активно б'є по військових об'єктах на території РФ. Тут нещодавно і по "Енгельсу" прилетіло. Не долетіло до складів, однак ефект є, це психологічний тиск на військових, — наголосив експерт. — Казати про перспективи — тут треба не забувати, що у нас є можливість використовувати "Нептун" по суходолу. У нас є можливість використовувати БпЛА на ракетній тязі. Тобто ми можемо робити вже комбіновані атаки по російській території, внаслідок чого отримувати такі результати". 

Читайте також: У російському Енгельсі розстріляли пілота, причетного до ракетних ударів по Україні – ГУР МОУ

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня відбувся наліт БпЛА на склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у місті Торопець Тверської області. Там росіяни зберігали заряди до установок "Град", С-300 і С-400, балістичні ракети для "Іскандерів" та починали створювати запас північнокорейських KN23. За даними порталу Volcanodiscover, через детонацію на об'єкті в області стався землетрус магнітудою 2,8 бала.