UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більше повинні отримувати військовослужбовці, які виконують бойові завдання — Бутусов

У професійній армії совкова "зрівнялівка" недопустима.

Матеріальне забезпечення в армії слід насамперед спрямувати на військовослужбовців, які виконують завдання у складі бойових бригад і піддаються найвищому психоемоційному навантаженню. Недопустимий нинішній стан справ, коли забезпечення та умови служби для офіцерів тилових структур, навчальних і адміністративних установ за багатьма показниками кращі, ніж для командирів, які служать на фронті.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юрій Бутусов. На його думку, у професійній армії совкова "зрівнялівка" недопустима.

"Соціальне забезпечення військовослужбовців та членів їхніх родин - одна з базових основ сучасної професійної армії. Щоб стимулювати професіоналів укладати довгострокові контракти, держава зобов'язана впровадити новий, розширений соціальних пакет пільг, який має бути наданий спочатку безпосереднім учасникам бойових дій, а потім - і решті категорій", - вважає експерт.

Детальніше про найважливі кроки з реформування ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Армія-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".