UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більше 70 тисяч мешканців Луганської області досі не виїхали до безпечних місць — голова ОВА

За 52 дні організованою евакуацією вивезено більше 32 тисяч осіб, понад 200 тисяч людей виїхали самостійно.

Понад 70 тисяч жителів Луганської області досі не виїхали в безпечні місця, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграм-каналі.

За його словами, до повномасштабного вторгнення РФ, на теренах вільної нині території Луганської області проживало біля 330 тисяч людей. За 52 дні організованою евакуацією вивезено більше 32 тисяч осіб, понад 200 тисяч людей виїхали самостійно.

«Залишатися в містах зараз вкрай небезпечно. Обстріли посилилися, орки цілеспрямовано гатять саме по житловому масиву. Рубіжне, Попасна та Гірська громада зруйновані до невпізнаваності - там ситуація найгірша, доступ туди ускладнений», - написав Гайдай.

Голова ОВА повідомив, що Сєвєродонецьк зруйновано на 70%: у місті залишилося близько 20 тисяч городян із 130 тисяч, що жили там до війни.

«Кремінна та Лисичанськ зараз у «гарячій» фазі, обстріли тривають і вдень, і вночі. Руйнація області жахливих масштабів. Допомагати тим, хто залишився стає вкрай важко. Гинуть волонтери», - повідомляє Гайдай.

Читайте також: Окупанти вночі обстрілювали Луганщину, є поранені та загиблий

Раніше віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що на 16 квітня погоджено 9 гуманітарних коридорів. Верещук наголосила, що гуманітарні коридори на Луганщині працюватимуть за умови припинення обстрілів з боку окупаційних військ.