UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 40 схованок з 200 кг вибухівки виявила СБУ в Донбасі з початку року: фоторепортаж

Схованки належали диверсійним групам бойовиків «Л/ДНР».

З початку 2021 року оперативники Служби безпеки України виявили в Луганській області понад 40 схованок зі зброєю і боєприпасами. За оперативною інформацією, схрони в 2014 році обладнали ватажки і диверсійні групи бойовиків терористичних угруповань «Л/ДНР», повідомив пресцентр СБУ 16 серпня.

Спецслужба вилучила тисячі одиниць зброї і боєприпасів, понад 200 кг вибухівки та реактивний піхотний вогнемет російського виробництва.

У СБУ навели приклади найбільш великого «улову»:

Читайте також: Держзрада: жителя Луганщини осудили на 8 років за передачу Росії "секретних" даних про ракетні розробки

У серпні минулого року в Луганській області оперативники Служби безпеки України виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. Слідство вважає, що її обладнав бойовик російсько-окупаційних формувань, причетний до підриву мосту в селищі Підгорівка.

У лісосмузі поблизу села Піски Новопсковського району бойовик сховав два автомати Калашникова і майже 300 патронів до нього.

Це вже другий виявлений схрон зловмисника, який переховується на окупованій території. СБУ вже знайшла реактивну протитанкову гранату РПГ-22, два автомати Калашникова, дві ручні гранати РГ-42 та велику кількість набоїв різного калібру.