UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більше 1,3 тисячі громадян забронювали онлайн номерні знаки для авто

Нова послуга від МВС набирає популярності.

З 7 серпня в Україні запрацювала нова сервісна послуга від МВС, що дозволяє громадянам обирати та бронювати бажаний номерний знак для авто. За перший тиждень послугою скористалися 1 363 рази. Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВСУ України.

У МВС нагадують, що обрати та забронювати номерні знаки державної реєстрації для транспортних засобів можна в Електронному кабінеті водія.

Для українців створили два онлайн-сервіси. В першому можна обрати номерні знаки державної реєстрації з числа наявних у певному сервісному центрі МВС перед тим, як звертатись за послугою з реєстрації чи перереєстрації транспортного засобу. А в іншому можна замовити індивідуальні  номерні знаки.

"Після того, як бажану комбінацію обрано, її можна забронювати для свого транспортного засобу на 10 днів. Сплатити за вартість вибору та/або за комбінацію цифр і букв можна теж онлайн", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У МВС стала доступною ще одна послуга для автомобілістів

Послуга доступна для водіїв, інформація про яких міститься в електронному реєстрі МВС. Послуга вибору номерного знаку коштує 360 грн за будь-яку комбінацію, крім визначених платних комбінацій цифр — їх вартість від 4 800 до 36 000 грн. Вартість 1 доби зберігання — 10,80 грн. Бронювання номерного знаку діє до 10 днів.

"Окремо доведеться сплатити орієнтовно 300 грн за номерний знак (металева спецпродукція, вартість якої залежить від типу транспортного засобу та вартості закупівлі); 200 грн за адмінпослугу реєстрації/перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС; 405 грн за бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (не сплачується у випадку отримання лише е-свідоцтва) та додаткові комісії платіжної системи чи банку", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у липні в Україні зафіксовано бум продажу Б\У автомобілів.