UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусам дали зрозуміти, що їм не пробачать захід на територію України — військовий аналітик Рустамзаде

Важливим чинником в цьому питанні являється й те, що війська НАТО концентруються і в Румунії, і в країнах Балтії. 

Протягом наступного місяця навряд чи буде існувати реальна загроза вторгнення з Білорусі, позаяк спільне з РФ угрупування там лише готують. Про це виданню НВ розповів військовий аналітик Агіль Рустамзаде. 

"... але через місяць кількість мобілізованих у російській армії збільшуватиметься, і ми з вами побачимо, як концентрація російських військ у Білорусі збільшуватиметься. Чи призведе це до проникнення білоруських та російських військ на територію України — питання спірне, - зазначив Рустамзаде. - Бо білорусам явно та ясно показують, що не вибачать захід на територію України. Концентруються війська НАТО як у Румунії, так і в країнах Балтії, це теж важливий чинник тиску". 

Читайте також: Лікар з Білорусі розповів про втрати російських солдатів в перші тижні війни: "Скалічених привозили щоночі"

Нагадаємо, риторика про ймовірний повторний наступ на Україну з Білорусі знову посилилася після одного зі зведень Генштабу. У ньому ЗСУ попередили, що загроза такого розвитку ситуації почала зростати. Ба більше, там зауважили, що цього разу наступ може розвиватися у напрямку на захід білорусько-українського кордону. 

Та очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що наразі ресурсів для наступу ні на Київ, ні на Волинь з Білорусі немає. Він зазначив, що РФ перекинула на територію республіки не багато військових, натомість вона продовжує вивозити звідти техніку.