UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь стала навчальним полігоном для російської армії – ISW

Ніщо не вказує на підготовку нового наступу з території Білорусі.

Немає жодних ознак того, що російські сили формують ударну групу в Білорусі. Проте Білорусь фактично стала навчальним полігоном для російської армії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 30 січня.

В ISW зауважили інформацію Державної прикордонної служби України про те, що російські військові розгорнули нові військові частини в Білорусі та передислокували частину російських підрозділів, які проходили навчання в Білорусі, назад до Росії, і що в Білорусі перебуває 9000 російських військовослужбовців.

«Білоруські механізовані підрозділи продовжують розгортати територію Білорусі для навчань. Підрозділи тилового забезпечення 11-ї білоруської механізованої бригади 30 січня виконали завдання з приведення в готовність до підтримки об’єднаного російсько-білоруського регіонального угруповання військ (РГВ) у невстановленому місці», – йдеться у звіті ISW.

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію про трибунал над Путіним та Лукашенком

Нагадаємо, у Європейському Союзі підготували додатковий пакет санкцій проти Білорусі за надання підтримки російським військам у війні проти України.