UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь розмістила на кордоні з Україною сім батальйонів – ГУР

Постійними переміщеннями вздовж кордону Білорусь відволікає ресурси та засоби України від східного фронту.

Прямий військовий наступ з Білорусі є малоймовірним, але загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогоднішній день прямої загрози з боку Білорусі немає, тому що не створено угруповання військ, не розгорнуто систему управління цим угрупованням. Це є основним елементом того, що триває безпосередня підготовка до бойових дій", - заявив Скибицький.

Він зазначив, що перебування біля кордону семи батальйонів ЗС Білорусі спонукає українське командування залучати додаткові сили стримування та посилювати розвідку.

Читайте також: В ГУР розповіли, які провокації готує РФ, щоб втягнути Білорусь у війну

"Це відволікає ресурси та засоби від нашого східного фронту. Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас у напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території Білорусі", - сказав він.

Раніше повідомлялося про те, що Білорусь навряд чи приєднається до війни в Україні: Лукашенко побоюється внутрішніх заворушень. У США вважають, що самопроголошений президент не ризикуватиме своєю владою.