UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь планує направити гуманітарну допомогу в зону АТО

Лукашенко хоче, щоб гуманітарна допомога дійшла населенню "по одну і іншу сторону барикад".

Білорусь планує направити гуманітарну допомогу населенню в зону АТО, про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенком.

"найближчим часом за сприяння Міжнародного товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Білорусь планує направити гуманітарну допомогу населенню України, який проживає по обидві сторони лінії розмежування. Підтримаємо самим необхідним, чого потребують люди, - продуктами харчування, засобами гігієни. Ми будемо працювати в контакті, щоб знайти найкоротший шлях для того, щоб гуманітарна допомога доходила до людей і по один бік, і по іншу сторону барикад", - заявив Лукашенко.

Президент підкреслив, що білоруська сторона і надалі буде робити все необхідне для врегулювання конфлікту на сході України, "щоб братні народи жили в дружбі і злагоді".

Президент України Петро Порошенко і президент Білорусі Олександр Лукашенко домовилися про розширення білоруського ринку для українських товарів і послуг. Про це Порошенко повідомив під час спільної прес-конференції.