UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь підводить свої війська до кордону з Україною — Генштаб ЗСУ

Із сусідньої республіки постійно відбуваються ракетні обстріли та злітає ворожа авіація.

Білорусь, окрім ракетних ударів зі своєї території по Україні, тепер починає планомірно підводити до кордонів України свої військові підрозділи для можливої атаки на Волинському напрямку. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних Сил увечері 28 лютого.

З сусідньої республіки постійно відбувається ракетний обстріл і злітає ворожа авіація, атакуючи нашу країну.

Протягом дня війська агресора здійснювали перегрупування та накопичення бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння на певних напрямках, насамперед з метою оточення та захоплення Києва та великих міст України, зокрема Харкова, Чернігова, Одеси, Херсона та Маріуполя. Значна частка військової техніки прибуває з території Білорусі та через окуповану територію АР Крим.

За наявною інформацією, командири російських тактичних груп отримали наказ про знищення вишок мобільного зв'язку під час просування в глиб території України.

"Все це свідчить про те, що російські окупанти панічно бояться, адже жодного обіцяного пропагандистами хліба-солі вони не отримали. Здобули лише ненависть і зневагу мирного населення та гідну відсіч українського війська", — заявили в Генштабі.

Читайте також: НБУ ініціював зупинку постачання готівкової валюти до банків Росії та Білорусі

Нагадаємо, що раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) опублікував резолюцію про недопуск спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародних змагань на фоні вторгнення РФ до України.