UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь передасть Україні узагальнені відомості про зниклого українця Гриба

За словами речника МЗС Білорусі, наразі правоохоронці збирають та структурують відповідну інформацію.

Правоохоронні органи Білорусі готуються передати українській стороні всю зібрану інформацію, що стосується зниклого 19-річного українця Павла Гриба, повідомив начальник управління інформації, прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик.

"З 29 серпня по запиту Посольства України правоохоронні органи Білорусі – Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, Слідчий комітет, Комітет державної безпеки, Прикордонний комітет – на всій території нашої країни проводять пошуки українського громадянина Павла Гриба. Зібрана інформація узагальнюється і готується для передачі українській стороні", - йдеться в заяві Мирончика, опублікованій на сайт МЗС Білорусі.

Також спікер білоруського МЗС прокоментував заяву заступника міністра закордонних справ України Олени Зеркаль про те, що Білорусь не в повній мірі співпрацює з українськими дипломатами у зв'язку з пошуками зниклого хлопця.

"Люди, на жаль, зникають з різних причин – і з власної волі або дурості, і внаслідок умисних неправомірних дій третіх сил. Якщо за 19-річним хлопцем не встежили його батьки і влада власної країни, то це ще не привід перекладати з хворої голови на здорову. Точно не по-партнерськи за добу після офіційного прохання про допомогу звинувачувати в будь-чому країну, яка без її відома була обрана місцем чи то романтичного побачення, чи то конспіративної зустрічі", - зазначив він.

Як повідомлялося, 24 серпня на території Республіки Білорусь зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився у соцмережах. Про зникнення сина заявив офіцер Державної прикордонної служби України у відставці, військовий капелан Ігор Гриб.

Посольство України в Мінську направило ноту Міністерству закордонних справ Білорусі, щоб з'ясувати місцезнаходження Павла. Згодом стало відомо про те, що його немає серед затриманих або заарештованих у білоруському СІЗО.

У вівторок, 29 серпня, ЗМІ Білорусі повідомили про те, що українець може перебувати в управлінні ФСБ РФ по Краснодарському краю.

Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.