UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля Михайлівського собору невідомі напали на митрополита ПЦУ Климента, який служить у ЗСУ

Нині правоохоронці встановлюють обставини нападу.

Напередодні троє невідомих скоїли напад біля Михайлівського собору в Києві на священнослужителя, який служить у Збройних Силах України, інформує поліція Києва у Telegram.

Уранці на місце інциденту виїхала слідчо-оперативна група, яка встановлює всі обставини нападу на військовослужбовця та представника церкви.

Читайте також: В Одесі побили поліцейську і представників ТЦК: один із нападників утік

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнка, у столиці побили митрополита Кримського та Симферопольського Климента. За словами потерпілого, він приїхав до Києва на запрошення взяти участь у "Кримській платформі". Троє невідомих близько 23:00 зупинили його біля монастиря та почали бити. Климент наголосив, що для того, щоб він зупинився, хтось із нападників крикнув до нього: "Владико, благословіть!". Митрополит стверджує, що напад був спланований.

Нагадаємо, в Черкаській області поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у побитті ветерана ЗСУ у місті Сміла. Інцидент трапився на початку вересня, коли, за даними ЗМІ, місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко побив ветерана Анатолія Гончаренка.