UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля лінії розмежування знайшли схованку з боєприпасами

Боєприпаси вилучено співробітниками ГСЧС.

За 10 кілометрів від лінії розмежування прикордонники Краматорського загону, які виконують завдання у складі Об'єднаних сил, виявили схованку з гранатами, патронами та сигнальною міною.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби на відомчому сайті.

"Наряд від комендатури швидкого реагування Краматорського прикордонного загону, виконуючи завдання в населеному пункті Тоненьке Донецької області, в одному з покинутих будинків виявив тайник, в якому знаходилося 2 гранати РГД-5, сигнальна міна РМ-320, 42 бойові патрони калібру 7,62 мм, 2 сигнальних патрони та 1 патрон до зенітної установки", - йдеться в повідомленні.

Бахмутський відділ Національної поліції отримав повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Фото: сайт Прикордонної служби України

Виявлені боєприпаси вилучені співробітниками ГСЧС. Тривають заходи по встановленню причетних до правопорушення осіб.

Читайте також: У Маріуполі затримали бойовика "ДНР"

Раніше недалеко від стратегічного підприємства в Запорізькій області Служба безпеки України виявила схованку, де зберігалося 56 одиниць артилерійських мін калібру 120 мм, повідомляє пресцентр СБУ.

Арсенал знайшли в лісосмузі недалеко від обласного центру. Схрон був обладнаний поблизу траси міжрегіонального сполучення, а також одного зі стратегічних державних підприємств.

Слідчі встановлюють джерело походження хв, шукають причетних до цього людей.

Міни знешкодили у взаємодії з Національною поліцією і піротехнічним підрозділом Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Також перевіряючи інформацію оперативних співробітників, прикордонники Донецького загону виявили боєприпаси бойовиків.

Вони були виявлені неподалік від автодороги Маріуполь-Пікуза, повідомляє вранці 2 грудня пресслужба Держприкордонслужби України на відомчому сайті.

Знайдені предмети були заховані в п'ятдесяти метрах від дороги і були мінометними мінами.