UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля КМДА відбулася акція "Київ — не смітник!"

Організатор акції Єгор Фірсов нагадав, що за 2018 рік у столиці зібрали 1 мільйон 300 тисяч тонн твердих побутових відходів.

Колишній очільник Держекоінспекції та теперішній кандидат на посаду міського голови Києва Єгор Фірсов провів біля будівлі КМДА акцію "Київ — не смітник!".

Про це повідомляється 3 жовтня на сторінці Фірсова у Facebook.

Під стінами КМДА встановили п'ятиметрову фігуру, котра схожа на монумент Батьківщині-Матері у Києві. Варто зазначити, что встановлена споруда повністю виконана із сміття.

"Ось таку "красуню" зі сміття ми встановили сьогодні під стінами КМДА під час проведення акції "Київ — не смітник!". Цей п'ятиметровий монумент Батьківщині-Матері нагадує, що чекає киян, якщо влада не буде займатись проблемою зі сміттям у столиці. Адже теперішню систему поводження з відходами у місті складно назвати цивілізованою", написав Фірсов.

Читайте також: На посаду міського голови Києва претендує 13 кандидатів

Кандидат у мери столиці нагадав, що тільки за 2018 рік у столиці зібрали 1 мільйон 300 тисяч тонн твердих побутових відходів. При цьому велетенський монумент Батьківщині-Матері важить 450 тонн.

Фото: Facebook Єгора Фірсова

Усе сміття яке "виробляють" мешканці Києва за рік разом складає 3 000 таких монументів, пише Фірсов, й зазначає, що зараз все це сміття звалюється докупи на полігонах та отруює ґрунт, воду й повітря. Без сумніву воно шкодить здоров’ю людей.

"Чи можемо ми поводитися з сміттям так недбало? Адже це має жахливі наслідки для довкілля та людей! Своєю акцією “Київ — не смітник!” ми нагадали шановному меру та депутатам Київради про їх обов’язки. Наразі у столиці сортуються та переробляються тільки жалюгідні 8% відходів, інші ж – стихійно звалюються на полігонах чи спалюються з порушенням усіх економ", зазначив Єгор Фірсов.

Фото: Facebook Єгора Фірсова

Кандидат в мери столиці заявляє, що Києву давно потрібна сучасна система збору та сортування відходів, а також повноцінна інвентаризація звалищ та новий сміттєпереробний завод, що не шкодить довкіллю та здоров'ю мешканців міста.

Нагадаємо, партія "Екологічна Альтернатива" представила свою десятку кандидатів у депутат Київради та висунула колишнього очільника Держекоінспекції Єгора Фірсова кандидатом у мери Києва.

Списки своїх кандидатів на вибори в Київраду також представили партії "Голос", "Слуга Народу" і "Європейська Солідарність". 

8 серпня ЦВК призначила на 25 жовтня вибори голів і депутатів міських, сільських і селищних рад.